De Stichting Menno van Coehoorn is een landelijke vrijwilligersorganisatie die sinds 1932 ijvert voor het behoud van historische verdedigingswerken zoals stadspoorten en wallen, vestingen, forten, kazematten, stellingen en linies.

Website: www.coehoorn.nl

 

menno_ van_ coehoorn Menno van Coehoorn (1641-1704) was een van de meest veelzijdige militairen uit de Nederlandse geschiedenis. Hij is vooral bekend geworden als vestingbouwkundige. Hij ontwierp tal van vestingwerken onder andere voor de stad Grave.

Het 17de-eeuwse kroonwerk diende ter verdediging van het rivierfront van de vesting Grave. Het unieke van dit verdedigingswerk is dat een deel ervan aan de overkant van de Maas ligt In Nederasselt. De contouren van het kroonwerk zijn door SBB zichtbaar gemaakt in het landschap door meidoornhagen die de lijnen van het kroonwerk volgen.
De Stichting Menno van Coehoorn ontwikkelt plannen, samen met de gemeenten Grave en Heumen, om het kroonwerk gedeeltelijk te herstellen. Naar verwachting start binnenkort een bodemonderzoek.

 

Voor verdere info:
Jan Willemsen
Stichting Menno van Coehoorn
De Hulst 14
6581 VR Malden
T 024-3580562
GSM 06-3706 8208

E j [DOT] willemsen [AT] kpnplanet [DOT] nl

 

Lees ook het artikel over Het Kroonwerk Menno van Coehoorn