uitzicht_over_Kuil_25_ppiDe Vereniging Bos en Kuil is in 1988 opgericht toen een projectontwikkelaar zich bij de gemeentebesturen meldde met een plan voor de bouw van tientallen woningen in de Mookse kuil en het aangrenzende Heumense bos genaamd "Maldensvlak". Mede door toedoen van Bos en Kuil is dat plan (Maldenhaege) niet doorgegaan. De Vereniging is gedurende de jaren actief gebleven met de bescherming van open terreinen in de beide gemeenten Mook en Middelaar en Heumen maar het accent is steeds blijven liggen op het open houden van het 150 ha grote gebied tussen Molenhoek en Malden dat we eerder de naam "Landgoed Bergzicht" hadden gegeven, maar nu "Lierdal" heet.

Meer informatie over de Vereniging Bos en Kuil vindt u op www.bosenkuil.nl

heemtuin_maldenHeemtuin Malden is eenvrij toegankelijk park van 8 ha authentiek buitengebied. Het terrein ligt tegen de bosrand van Heumens Oord en is behouden gebleven ondanks de steeds uitbreidende verstedelijking van het boerendorp Malden. De Vereniging Vrienden van de Heemtuin Malden beheert het terrein dat eigendom is van de gemeente Heumen vanuit het besef dat de cultuurhistorische en ecologische waarden het behouden waard zijn.

Meer informatie over de Vereniging Vrienden van de Heemtuin Malden vindt u op www.heemtuinmalden.nl

De Stichting Heemkunde Malden is opgericht op 8 december 1997 en heeft de volgende doelstellingen:

rk_kerk_maldenboerderij_malden

  • Het bevorderen van de belangstelling voor de geschiedenis van eigen omgeving, bewoners, gebruiken en heemkundige waardevolle overblijfselen.
  • Het behartigen van heemkundige belangen in de meest ruime zin van het woord.
  • Het beheer van het Gildeboek van 1726 wat gerestaureerd is en in bewaring is gegeven aan het archief te Nijmegen.

Meer informatie over de Stichting Heemkunde Malden vindt u op www.heemkundemalden.nl

hoogenhof

Op initiatief van de Gemeente Heumen, die van wijkgericht werken een speerpunt in haar beleid heeft gemaakt, besloten enkele bewoners van de Hoogenhof te Malden in 2007 de oprichting van een Wijkplatform te verwezenlijken.
Het doel van het Wijkplatform is het bespreekbaar maken van ideeƫn zowel intern als extern over de leefbaarheid in onze wijk Hoogenhof. Dit op ruimtelijk, sociaal, cultureel en economisch gebied.
Om uw vragen en wensen te coƶrdineren zijn er deelcommissies in het leven geroepen, zoals de commissie grondgebieden, verkeer en veiligheid, zorg en welzijn, communicatie en activiteiten.
In het Erfgoedplatform Gemeente Heumen is mevrouw Petra Thijssen ( t.024-3582893), voorzitter grond gebied zaken van het Wijkplatform Hoogenhof het directe aanspreekpunt voor de wijk Hoogenhof.

Meer informatie over Wijkplatform Hoogenhof vindt u op www.wijkplatformhoogenhof.nl

Wijkplatform Jachthuis behartigt de belangen van de wijk Jachthuis te Malden.

Meer informatie over Wijkplatform Jachthuis vindt u op www.bewonersjachthuis.nl