logo dorpsplatform overasseltVereniging Dorpsplatform Overasselt is een bewoners-initiatief sinds 2004. Dit is verder gegroeid tot een vereniging in 2006.

Het doel van onze vereniging is

  • Het bespreekbaar maken van ideeën zowel intern als extern over de leefbaarheid van het dorp op ruimtelijk, sociaal, cultureel en economisch gebied.
  • Het signaleren van ontwikkelingen binnen het dorp en het aandringen op structurele verbeteringen van de leefbaarheid bij o.a. bevoegde instanties.
  • Het coördineren van ontwikkelingen die de leefbaarheid van het dorp ten goede komen en het voorkomen van ontwikkelingen die afbreuk doen aan de leefbaarheid van Overasselt.
  • Het fungeren als klankbord voor externe instanties over ontwikkelingen die van invloed zijn op de leefbaarheid van Overasselt.

Meer informatie over Vereniging Dorpsplatform Overasselt vindt u op www.dorpsplatformoverasselt.nl

GarstkampDe collectie van Agrarisch Museum De Garstkamp geeft een representatief beeld van alle landbouwwerktuigen en gereedschappen die in het begin van de vorige eeuw in ons land en speciaal in deze streek in gebruik waren. Door middel van foto’s en video kunnen oude werkmethoden worden bekeken.

Meer informatie over Agrarisch Museum De Garstkamp vindt u op hun website

.

MunnikhofDe werkgroep stelt zich als doel de geschiedenis van de Overasseltse buurtschap Worsum te onder zoeken en vast te leggen.

 

Read More