APPEL OOGSTFEEST
6 OKTOBER 2018
IN DE ELSHOF

Het wordt weer tijd voor de appeloogst in de Elshof boomgaard. Wilt u mee plukken? Kom dan op 6 oktober van 10.30 tot 14 uur naar het mini-oogstfestival van de Elshof. Kinderen en volwassenen, iedereen is welkom. De toegang is gratis en u mag uw zelf geplukte fruit mee naar huis nemen.

Activiteiten voor jong en oud

Zelf appels rapen en plukken

Valfruit is er volop. Voor klimmers zijn er ladders en trapjes om het hangende fruit te plukken. De lekkerste appels mag je mee naar huis nemen. Je kunt er ook in de boomgaard sap van maken. Breng zelf mandjes of tasjes mee.

Biologisch appelsap maken

Het fruit is gerijpt zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Met de sapcentrifuges kun je heerlijk biologisch appelsap maken. Je mag het direct opdrinken of meenemen. Breng dan wel een paar lege flessen mee.

Muziek

Bij feest hoort muziek. Vrolijke pianoklanken door Henk Kuik vullen de boomgaard. Wil je zelf een liedje spelen? Neem plaats achter de toetsen.

Doe-dingen voor de jeugd

Mathilde Hofmans en Wim Wille hebben allerlei leuke activiteiten bedacht. Er is koekhappen, zaklopen, pannenkoeken bakken en nog veel meer.

Koffie/thee en iets lekkers

Voor gratis koffie en thee wordt gezorgd. Je krijgt er ook nog eens een lekkernij bij.

Workshop landschap schilderen

Kun je schilderen of wil je het leren? Met de hulp van Ronald Jansen maak je je eerste gouache van een boomgaard. De schildersmaterialen zijn aanwezig.

Intekenen voor een snoeicursus

De Gemeente en het Erfgoedplatform bieden opnieuw een snoeicursus hoogstamfruitbomen aan. Tijdens een 5-tal bijeenkomsten in de herfst en winter leer je fruitbomen snoeien. De cursus bestaat uit een beetje theorie en vooral veel praktijk. Deelname is gratis. Van de cursisten wordt verwacht dat zij hun kennis en kunde inzetten voor het onderhouden van hoogstamboomgaarden op andere plekken in de gemeente. De enthousiaste snoeiers van voorgaande jaren kunnen je er alles over vertellen. Bij de cursusleiders Jeroen Charpentier en Jef Gielen kun je je laten registreren als deelnemer aan de nieuwe cursus.

Waar is de Elshof Boomgaard te vinden?

De boomgaard ligt aan ’t Laantje. Dit is een onverharde zijweg van de Rijksweg in Malden ter hoogte van de Union velden en bij het adres Rijksweg 22. Fietsers kunnen parkeren bij de boomgaard. Auto’s bij de sportvelden.

© 2019 Erfgoedplatform Gemeente Heumen * AVG * Disclaimer