HEERLIJKHEDEN OVERASSELT

De werkgroep Heerlijkheden Overasselt (WHO) is gestart in de 2e helft van 2017 en bestaat uit een aantal inwoners met belangstelling voor de geschiedenis van ons dorp.

De werkgroep verdiept zich in de diverse aspecten van de rijke geschiedenis van Overasselt en spant zich in om deze zodanig te markeren en belichten, dat ze ontsloten en gedeeld kunnen worden voor en met een brede groep van inwoners en hun achterban.

Belangrijkste doel is dan ook het ontwikkelen van concrete producten, waarmee deze brede groep kan worden bereikt en de lokale historie meer levend en tastbaar wordt gemaakt.
Met de naamgeving van de werkgroep beogen we niet alleen te verwijzen naar de bestuursvorm uit de late Middeleeuwen (met o.m. de Heerlijkheden Overasselt, Schoonenburg en Sleeburg), maar ook naar de vele nog aanwezige bewijzen dat het vanaf de prehistorie kennelijk altijd "Heerlijk" vertoeven is geweest in ons dorp.

Een goede samenwerking met andere groepen binnen het Erfgoedplatform Gemeente Heumen is daarbij belangrijk.

"Producten" van de werkgroep worden gepresenteerd op de website van het Erfgoedplatform.

Samenstelling werkgroep:

- Henk van den Berg
- Jack van Casteren
- Wim Cousijn (secretaris) (w.cousijn@kpnmail.nl)
- Harrie Joosten
- Annette Mengde
- Hans van Lanen (voorzitter) (tempelsehof@gmail.com)
- Frank Oerlemans
- Piet Sanders


Documenten

3 Wandelingen

De werkgroep biedt u hier 3 wandelingen aan. Meer en uitgebreide informatie over de locaties tijdens de wandelingen kunt u hieronder vinden. In juli 2019 is er een herziene versie gekomen, die u hieronder kunt downloaden. Tijdens de wandelingen kunt u tzt met de zogenaamde QR-codes, deze informatie op uw mobiel oproepen.
De brochure kunt u eveneens downloaden door op het plaatje te klikken. Hier vindt u ook meer informatie.

© 2019 Erfgoedplatform Gemeente Heumen * AVG * Disclaimer